Tuesday, October 16, 2012

Iran: meer 16 oktober 2012

Volgens berichten in de iraanse staatsmedia zijn op 14 oktober vijf mensen opgehangen in twee verschillende steden. Allen werden veroordeeld voor drugsgerelateerde zaken.
In Isfahan is Fazl Ahmad B., opgehangen.
In de gevangenis van Tabas werden Taj Mohammad B., Ali B., Hossein B., en Mohammad B. opgehangen.
bron: iranhr.netDe ter dood veroordeelde iraans/amerikaan Amir Hekmati zit sinds zijn doodsvonnis werd teruggedraaid al zeven maanden in de Evinprison zonder dat bekend is wanneer er een nieuw proces komt of andere inlichtingen aan zijn familie worden gegeven.
Zijn vader heeft een agressieve vorm van kanker en is niet in staat naar Iran te reizen.
bron: iranhumanrights.orgEutelsat heeft 19 iraanse televisie-en radiozenders uit de lucht gehaald tengevolge van de uitgebreide sancties van de EU..De kanalen van de iraanse staatsomroep IRIB zijn vanaf maandagochtend niet meer bereikbaar voor kijkers in Europa.
PressTV is een van de geblockte kanalen.Andere zijn kanalen in Farsi voor iraanse expats en kanalen in de arabische taal, inclusief Al-Alam.
In Iran zijn de kanalen nog wel zichtbaar.
bron: freedomessenger


De afgelopen weken heeft de iraanse staatszender PressTV veel tijd besteed aan aanvallen op de mensenrechtenhouding van de Canadese regering.
Dit lijkt een gevolg te zijn van het bezoek van de Manitoba chief Terry Nelson en zijn kleine delegatie aan Teheran voor vergaderingen met officials in Teheran over de behandeling door Canada van de oorspronkelijke bewoners.
bron: freedomessenger

De Spiegel schrijft dat door de IRGC een plan is bekend gemaakt om in de Straat van Hormuz veel olie te lozen om deze zo af te sluiten voor de scheepvaart.
Het plan, Murky Water, geheten omvat onder meer het op de rotsen laten stranden van grote olietankers zodat International Compensation Fund for Oil Pollution Damage moet worden ingeschakeld en de sancties tijdelijk moeten worden opgeheven.
bron: freedomessengerrapport van 13 september 2012 van de speciale mensenrechtenrapporteur van de E.


Cartoon 27

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het leek rustig rondom de Straat van Hormuz de laatste maanden.

christinA eijkhout said...

Tis wel het water waar iedereen die olie uit die omgeving haalt doorheen moet varen.