Sunday, December 02, 2012

Iran: onachtzaam 2 december 2012

Officials van de Shahrekord University hebben camera's getracht te installeren om het terrein van de universiteit te kunnen controleren.
Het Human Rights Activists News Agency (HRANA), meldde dat studenten aan de poort worden gecontroleerd, in het nieuwe schooljaar zijn veel vrouwelijke studenten beboet wegens het niet voldoen aan de kledingeisen en zijn veel studenten verbannen van studentenkamers wegens roken.
bron: freedomessenger
Het bestuurslid van National Front, econoom, medeoprichter van Iranian Economists Association, Ali Rashidi is veroordeeld tot 2 jaar gevangenis en een verbod van 5 jaar om te schrijven over de economische situatie in Iran.
Hij was op 3 november 2011 gearresteerd en 26 februari 2012 op borg vrijgelaten.
bron: freedomessenger


De Free Union of Iranian Workers, bericht dat de werknemers van Saveh Safa Steel Rolling en Rolling Profiles, beide eigendom van Rostami Safa, sinds 13 november regelmatig  staken vanwege de achterstand bij hun loonuitbetaling.
bron: iranlaborreport
De chef van de iraanse cyberpolitie in Teheran, Colonel Mohammad Hassan Shokrian is door het hoofd van politie ontslagen in verband met de dood van de blogger Sattar Beheshti. Deze stierf in voorarrest.
Hij is ontslagen wegens onachtzaamheid.
bron: mehrnews.comVolgens de directeur van Tehran’s Air Quality Control Company is de luchtvervuiling in Teheran tot ongezonde hoogte gestegen.Voorspeld wordt dat deze de komende dagen alleen zal toenemen.
Kinderen en mensen met ademhalings en hartproblemen wordt aangeraden binnen te blijven.
Bovendien heeft hij aan de bewoners van Teheran gevraagd zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken en de auto thuis te laten.
bron: mehrnews.comEAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Luchtvervuiling in Teheran: dat kan er ook nog wel bij daar.

christinA eijkhout said...

Het is een al jaren terugkerend feit, maar tot nu wordt er weinig aan gedaan.