Tuesday, January 15, 2013

Iran: dieper 15 januari 2012


Er is sinds 3 maanden niets gehoord over Ramin Shahriary, een bahai uit Islamshahr.
Hij werd gedagvaard op het kantoor van het ministerie van inlichtingen in Islamshahr en sindsdien heeft hij maar 1x telefonisch contact met zijn familie mogen opnemen.
In dit gesprek zei hij dat hij in Ward 209 van Evinprison gevangen zit.
bron: iranbriefing.netOp 13 januari is de student sociologie aan de prive-universiteit van Tabriz Amir Chamani door agenten van het ministerie van inlichtingen gearresteerd.
In juli 2009 was hij ook gearresteerd en tot 6 maanden gevangenis veroordeeld, beschuldigd van belediging van de leider en stichter van de islamitische republiek. Tegelijkertijd werd hij op aanklacht van propaganda tegen het regime, veroordeeld tot 100 dagen gevangenis.
Waarschijnlijk werd hij gearresteerd en voor de volstrekking van zijn straf naar de gevangenis van Tabriz overgebracht, maar zijn familie heeft nog geen bericht van hem ontvangen.
bron: iranbriefing.net


NB. Ik ben er net(15.00 uur achter gekomen dat de website van iranbriefing.net er af is gehaald door de hoster.Het is dus mogelijk dat de links niet  werken.

Een passagier van Qatar Airways heeft tegen International Campaign for Human Rights in Iran verteld dat
hij en andere passagiers op 12 december 2012 op het vliegveld van Doha gediscrimineerd zijn. Zij hebben op het vliegveld 12 tot 20 uur door moeten brengen. De passagiers hadden via hun reisagent of direkt via Qatar Airways, 24-uur tijdelijke visa(SPTC) gekregen en hotelreserveringen.
Toen zij echter in Doha aankwamen, weigerden de vliegveldautoriteiten hen naar hun hotel te vervoeren. De reden zou een nieuwe richtlijn zijn waarin stond dat iraanse passagiers opnieuw toestemming moesten vragen om naar een hotel gebracht te worden.Na uren wachten werden de passagiers teruggebracht naar de transithal.
Volgens vliegveldpesoneel waren  het politieke redenen dat vanaf 12 december iraanse, syrische en jordaanse passagiers extra toestemming moesten hebben.
De ooggetuige meldde dat gedurende 8 tot 24 uur alleen iraanse en syrische passagiers hieraan gehouden werden.
bron: iranhumanrights.orgVolgens het onderzoekcentrum van het iraanse ministerie voor jeugd, is het hoge aantal echtscheidingen bij jonge echtparen te wijten aan morele corruptie, psychische stoornissen, werkloosheid en alimentatieverplichtingen.
Volgens het hoofd van het onderzoeksbureau zijn de scheidingscijfers het hoogst in de provincies Teheran, Khorasan en Fars.
Volgens hem zijn het meestal vrouwen die echtscheiding vragen.
bron: en.trend.az


Volgens de kleindochter van ayatollah Khomeini, Zahra Eshraghi staat Iran aan de rand van de afgrond.Eshraghi, die getrouwd is met Mohammad Reza Khatami, de broer van voormalig hervormingsgezinde President Mohammad Khatami. Zij gaf onlangs een interview aan de iraanse website Anarpres.
Zij zei ook dat politici vlug een oplossing zouden moeten vinden,
bron: rferl.org


Podcast 53. Interview met Arash en Kamiar Alaei, de aidsartsen.

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De kleindochter van Khomeini is dan niet zo radicaal als haar opa.

christinA eijkhout said...

tis wat en wanneer je iemand radicaal noemt :)