Wednesday, January 16, 2013

Iran: vonnis 16 januari 2013

De vonnissen tegen de op 23 augustus gearresteerde vrijwillige hulpverleners bij de aardbevingsramp in West-Azerbaijan zijn door het revolutionary court in Tabriz bekend gemaakt.
Kalame berichtte
Sayed Hossein Ronaghi Maleki, 2 gevangenis,
Behrooz Alavi, 2 jaar en 3 maanden gevangenis,
Hamid Reza Mosibian, 2 jaar en 6 maanden gevangenis,
Vahed Kholosi, 2 jaar gevangenis,
Bahram Shojaei, 2 jaar gevangenis.
Farid Rohani, Sayd Hassan Ronaghi Maleki, Shayan Vahdati, Masoud Vafabakhsh, Hooman Taheri, Sepeh Saheban, Daniel Hasani, Ali Mohamadi, Morteza Esmaeilpour, Mohamad Arjomandirad, Mohamad Esmaeil Solaimanpour, Mohamad Amin Salehi, Mohsen Sameei, Milad Panahipour en Amir Ronasi zijn veroordeeld tot ieder 6 maanden gevangenis.
Volgens het vonnis wsren zij allen schuldig aan deelname aan bijeenkomsten en samenzwering met de bedoeling te handelen tegen de nationale veiligheid.
bron: persianbanoo.wordpress.com


Op 13 januari is Shahin Negari, een professor aan Baha’i virtual university in Teheran in zijn huis gearresteerd door veiligheidsagenten om zijn vonnis van 4 jaar gevangenis uit te zitten. Er is geen informatie over zijn verblijfplaats.
bron: iranbriefing.net.
Het supreme court heeft het doodsvonnis van de koerdische politieke gevangene Reza Mollazadeh, 25 uit Salmas bevestigd. Dit betekent dat hij vanaf dat ogenblik iedere dag kan worden geexecuteerd.
Hij werd in de zomer van 2011 gearresteerd en tot hij zijn familie belde uit Evinprison met het bericht van het vonnis, was zijn verblijfplaats onbekend.
bron: iranbriefing.net


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl