Friday, January 11, 2013

Iran: medr 11 januari 2013De zoon van ayatolla Rafsanjani, Mehdi Hashemi is voor 12 feiten aangeklaagd.
In een aankondiging van de Openbare Aanklager van Teheran op de website van Tehran Revolutionary Court staat dat een 125blz. grote aanklacht, bestaande uit 12 beschuldigingen tegen hem is ingediend.
Er zijn verder geen nadere gegevens bekend gemaakt, maar er wordt door sommigen gezegd dat het om corruptie en veiligheidsklachten gaat.
Hashemi werd in september 2012 gearresteerd en is na 3 maanden op borg vrijgelaten.
bron: radiozamaneh


IRNA meldde dat Iran ontkent achter de cyberaanvallen op amerikaanse banken te zitten. Volgens een verklaring ontkent Iran achter deze aanvallen te zitten en beschouwt zulke aanvallen als schending vande souvereiniteit van een land.
Woensdag hadden amerikaanse media bericht dat Iran achter de aanvallen zat.
bron: dailystar.com.lb


Door het tekort aan medicijnen in Iran als gevolg van de sancties, sturen veel iraniers die in de USA wonen medicijnen naar hun zieke familieleden. Deze worden dan, vaak via ingewikkelde wegen naar hen  verstuurd.
Analisten in de US en Iran en politici binnen Iran hebben geklaagd dat de regering de noodzakelijke gelden aan minder dringende zaken als medicijnen uitgeeft.
Vorige maand is Marziyeh Vahid Dastjerdi, de enige vrouw in de regering en minister van gezondheid ontslagen omdat zij in het openbaar had geklaagd dat vreemde valuta aan luxedingen werd uitgegeven, in plaats van aan medicijnen.
bron: BBC

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het zou best wel eens terug pesten kunnen zijn van Iran (cyberaanvallen).