Monday, March 11, 2013

Iran: meer 11 maart 2013

Een bedrijf dat is opgericht door Science and Technology Center of Iran's provincie Hamadan gaat een anti-explosie onderdeel bouwen voor auto's die rijden op CNGgas.
Het apparaat wordt ingebouwd in de auto en meet de hoeveelheid gelekt gas.
Bij gevaarlijke overschrijding wordt de chauffeur gewaarschuwd.
bron: en.trend.azMostafa Mohammad Najjar, de iraanse minister van binnenlandse zaken en vroegere minister van defensie zal maandag spreken in Wenen bij de UN op de 56e zitting van de Commission on Narcotic Drugs bij United Nations Office on Drugs and Crime’s (UNODC).
Najjar staat op de US-lijst met personen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtschendingen gedurende en na de presidentsverkiezingen uit 2009.
Personen op de U.S. sanctielijst zijn verboden naar de U.S. te reizen, hun tegoeden in de U.S. of U.S. instellingen zijn geblokkeerd en zij mogen geen zaken doen met amerikanen.
De woordvoerder van Iran Human Rights zegt dat de oostenrijkse politie de man zou moeten arresteren, er zijn ook demonstraties van oostenrijkse mensenrechtorganisaties.
bron: persian2english.com

Iran gaat voor Algerie, Angola, en Zuid Afrika kleine raffinaderijen bouwen. Volgens Fars newsagency heeft Iran ook gesprekken met Pakistan om daar een raffinaderij te bouwen.
IRNA meldt dat Iran 2.1 miljard Euro gereserveerd heeft om de Persian Gulf Star raffinaderij in de provincie Hormozgan te bouwen.
bron: payvand.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Oostenrijk is toch een EU-land en de EU heeft sancties tegen Iran ingesteld ...

christinA eijkhout said...

ja, daar verbaas ik mij ook over, misschien staat hij niet op de EU-lijst...